Bine ați venit la EDCG INFORMATICA S.R.L.!

Modulele Untis

Orar multi-săptămânal

Nu toate săptămânile sunt identice: unele cursuri se țin o dată la două săptămâni, altele o dată la trei săptămâni.  Orarul se poate modifica după ce elevii din clasele de absolvenți (clasele din anii finali de studii) părăsesc școala. Toate aceste diferențe temporale pot fi gestionate cu modulul de Orar multi-saptămânal.

Complementary image for the product

Acest modul conține de asemenea partea de planificare a perioadelor (ex. trimestre, semestre etc). Perioadele divizează anul școlar în mai multe perioade de timp independente. In cadrul acestor perioade, orarul și majoritatea datelor de bază sunt gestionate complet independent.

Această funcție poate fi folosită în multe moduri, cum ar fi de exemplu pentru noile tipuri de concepte pedagogice ca planificarea blocurilor de ore principale în cadrul perioadelor  sistemului de învațamânt finlandez.  Perioadele (de timp) pot fi folosite și pentru modificarea orarului întregii școli la o anumita dată și poate numai pentru o durată determinată.

 

 
Vedeți și următoarele prezentări video:
 
 
 

Supravegherea pauzelor

În multe școli, elevii trebuie supravegheați în timpul pauzelor. Untis oferă unealta ideală și pentru această sarcină. Puteți să vă definiți propriile zone de supraveghere a pauzelor, ce profesori trebuie să supravegheze și de câte ori pe săptămână și puteți exclude complet anumiți profesori de la această muncă. Restul este făcut de Untis folosind optimizarea supravegherii pauzelor.

Complementary image for the product

Planificarea supravegherilor poate fi scoasă în diverse moduri, de ex. afișarea se poate face în orarul profesorilor. Planificarea supravegherii pauzelor se poate combina cu planificarea suplinirilor.

 

Vedeți și prezentarea video:

Supravegherea pauzelor

 

Utilizatori multipli

Untis MultiUser  permite mai multor utilizatori să lucreze simultan cu datele școlii. Toate datele sunt memorate într-o bază de date (MS Access, MySQL sau MS SQL). Sistemul sofisticat de definire a drepturilor utilizatorilor, asigură că, de exemplu, conducerea nu are dreptul să schimbe orarele curente.

Complementary image for the product

Baza de date multi-utilizator poate memora datele mai multor școli.  Această facilitate este interesantă pentru acele școli care folosesc aceleasi resurse în comun, cum ar fi terenuri de sport sau care angajează aceeași profesori.

Câteva prezentări video:

 

Planificare calendaristică și anuală

Acest modul permite lucrul cu perioade anuale reale. Altele decât perioadele săptămânale, aceste perioade anuale pot fi planificate în fiecare săptămână în diverse poziții ale grilei de timp. Planificarea calendaristică și anuală Untis oferă posibilitatea  de a distribui perioadele anuale în timpul anului școlar cu un algoritm special, conform unor reguli predefinite.

Complementary image for the product

Vedeți și prezentarea video:

Planificare anuală / calendar

 

Planificarea suplinirilor

Ce colegi sunt disponibili ca suplinitori dacă unul dintre profesori se îmbolnăvește? Există profesori care sunt eventual liberi? Dacă o lecție trebuie suplinită, poate fi schimbată cu o altă lecție? Acestea sunt întrebări la care răspunde modulul de planificare a suplinirilor.

Complementary image for the product

Modulul cel mai utilizat la nivel mondial oferă unelte puternice pentru coordonarea suplinirilor, planificarea suplinitorilor, evenimente, permutări, sarcini speciale și multe altele.

 

Statistici

Statisticile sunt importante. Untis afișează rezultatul unor analize privind numărul de supliniri sau anulări de cursuri ale unui profesor într-un interval de timp. În plus, puteți defini care anulări de cursuri sunt considerate negative și care nu.

 

 
Urmăriți și prezentările video de mai jos:
 
 

Orar info

Acest modul a fost proiectat special pentru afișarea orarelor și a planurilor de alocare în rețelele de calculatoare. Prioritatea maximă a fost interacțiunea prietenoasă cu utilizatorul. Există trei tipuri de interfețe diferite flexibile pentru toate tipurile de utilizatori, de la utilizatorul mediu la specialistul în baze de date sofisticate. Conducătorul biroului central știe în orice moment în ce sală se găsește fiecare profesor sau ce sală este liberă. În plus, orarele pot fi transmise profesorilor prin e-mail, iar dacă se folosește modulul pentru "Planificarea suplinirilor", ei vor putea primi informațiile pentru supliniri actualizate zilnic.

  Complementary image for the product

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți și prezentarea video:

Orar info

 

Orar departamental

În școlile mari, lucrul la orare se face câteodată în mod independent de către fiecare departament în parte.  Untis oferă posibilitatea de a diviza orarul general al întregii școli în fișiere separate pentru fiecare departament. După terminarea orarelor parțiale ale departamentelor, ele pot fi  reunite într-un orar general și optimizate încă o dată dacă este necesar. Aceasta este cea mai bună modalitate de a calcula orarele profesorilor  care lucrează în mai multe departamente.

 

Complementary image for the product

Utilizarea modulului de "Orar departamental" oferă avantaje speciale mai ales în combinație cu modulul Multi-utilizator și sistemul său de alocare a drepturilor.

 

Urmăriți și prezentarea video:

Orar departamental

 

 

Planificarea cursurilor și calculul de valori

Modulul de "Planificare a cursurilor" vă ajută chiar și înainte de începerea planificării propriu-zise  a orarului pentru planificarea alocării profesorilor (alocarea materilor, încărcarea profesorilor).

Complementary image for the product

Numărul de ore normate (contractuale) ale fiecărui profesor este comparat tot timpul cu orele efectiv planificate la un anumit moment. Un exemplu  bun pentru posibilitățile Untis este aplicarea noului model de ore de lucru Hamburg pentru profesori pe baza experienței noastre acumulate dealungul multor ani de activitate în acest domeniu.

Urmăriți și prezentarea video:

Planificarea orelor și calculul valorilor

 

Planificarea cursurilor opționale

În multe sisteme de învățământ, cum ar fi de exemplu nivelele superioare ale învățământului secundar din Germania, elevii pot să-și aleagă în mod liber cursurile. Din această cauză nu clasa, ci elevul individual devine subiectul principal al planificării orarului.  Prin selecția îndividuală a cursurilor, fiecare elev își va primi propriul orar.

Complementary image for the product

Algoritmul de planificare a cursurilor opționale determină  grupe de cursuri care pot fi ținute simultan.  Aceste grupe sunt apoi utilizate, pentru calcularea orarului, de algoritmul de optimizare .

 

Urmăriți și prezentarea video:

Planificarea cursurilor opționale

 

Orarul elevilor

Orarul elevilor este "fratele mai mic" al modulului de "Planificare a cursurilor opționale". Acest modul se adresează sistemelor de învățământ la care elevii au numai un mic număr de cursuri opționale  (și un număr relativ mare de cursuri obligatorii).

Complementary image for the product

Folosind tabelul sinoptic cursuri-elevi se pot aloca elevii în mod individual la cursuri. Algoritmul de optimizare va determina cursurile opționale care  se pot desfășura în paralel astfel încât elevii să aibă cât mai puține ferestre în orar.