Bine ați venit la EDCG INFORMATICA S.R.L.!

DESCRIEREA PACHETULUI DE PROGRAME

Untis

 

1. Untis

Sistemul Untis produs de către firma Untis GmbH (fostă Gruber & Petters Software GmbH) - www.untis.at AT-2000, Stockerau, Belvederegasse 11, Icon of a telephone+43 2266 62241, Icon of a fax+43 2266-62241 6, Icon of an E-Mailoffice@untis.at, Icon of an E-Mailhelpdesk@untis.at   este un program care, pentru specialisti din peste 80 de țări și din orice tip de școală, este sinonim cu generarea asistată de calculator a orarelor de înaltă calitate. Programele sunt disponibile în peste 35 de limbi (inclusiv romănă) și includ experiența acumulată în peste 40 de ani în domeniul generării orarelor. Toate acestea sunt garanția că Untis poate face față oricăror cereri ale oricărei școli.

Pachetul de bază Untis  oferă următoarele facilități principale:

- optimizarea complet automată a orarului;

- compatibilitate cu celelalte programe de gestiune a școlii;

- format ușor adaptabil, foarte versatil;

- algoritm de generare de orare extrem de puternic;

- evaluare rapidă, clară și eficace a orarelor generate;

- numeroase posibilități de tipărire a orarului și a rapoartelor;

- operare intuitivă folosind tehnologia cea mai modernă de lucru cu ferestre.

 

Modulele opționale întregesc facilitățile de bază:

- planificare supliniri;

- supraveghere pauze;

- informare (transmitere informatii despre orar pe Internet, intranetul local si pe sisteme mobile (PDA))

- planificare cursuri (planificarea imbunatatita a cursurilor ex. cu orare schematice?!!?!?!)

- orare multisaptamanale

- orare departamentale (ex. colegii sau universitati)

- orarele elevilor

 

Nucleul Untis este reprezentat de un algoritm de generare de orare unic și extrem de puternic. Spre deosebire de alte programe, Untis poate construi orarele complet automat sau interactiv eliminând suprasolicitarea echipelor de întocmire a orarelor și eliberându-le pentru alte sarcini.

 

Untis afiseaza in mod clar și distinct toate situatiile complexe ale orarelor. Din această cauză el reprezintă o unealtă ideală pentru cei fără experiență în generarea orarelor. Ecranele și documentele tipărite sunt usor de înțeles și din această cauză se pot efectua ușor toate modificările urgente necesare.

 

Pentru a răspunde nevoilor precise ale școlilor, există module adiționale, cum ar fi: planificarea suplinirilor, supravegherea pauzelor, planificarea cursurilor pentru invatamant postliceal ș.a.m.d.

 

Un prim orar poate fi generat doar în câteva ore prin:

 

  • folosirea facilitătilor de asistență automată la introducerea :

  • parametrilor generali ai școlii
  • datelor de bază
  • cursurilor
  • introducerea constrângerilor de timp pentru toate elementele (clase, profesori, săli ...)

  • definirea ponderilor fiecărui parametru al orarului

  • optimizarea orarului

 

Îmbunătățirea și finisarea orarului se poate face prin utilizarea uneltelor de:

  • diagnostic

  • planificare interactiva

 

Rezultatul experientei de peste 40 ani de dezvoltare de orare permite practic obținerea automată a oricărui tip de orar care apoi poate fi tipărit sau publicat în Internet și/sau în rețeaua școlii

 

Statisticile și rapoartele întregesc facilitățile programelor cu extragerea de informații “ascunse” cum ar fi gradul de utilizare al sălilor, numărul de cursuri ținute pe intreg anul școlar, ce profesori sunt disponibili pentru supliniri ș.a.m.d. Ele vă dau răspunsuri rapide și fără efort la orice intrebări de acest tip.

 

 

Module suplimentare

 

- Planificare supliniri

Planificarea suplinirilor pentru profesori este un modul complet integrat cu care se pot aloca și coordona necesitățile de suplinirie pe măsura apariției lor. După introducerea profesorilor, claselor sau sălilor absente, acestea generează cereri de suplinire care se pot prelucra în foarte multe moduri. Planificarea suplinirilor poate fi obținută sub formă de listă sau de orar.

 

-Planificare cursuri opționale

Modulul de planificare a cursurilor este un modul important pentru școli sau colegii pentru gestiunea opțiunilor elevilor acolo unde există multe cursuri opționale care trebuie planificate în mod eficient. Untis optimizează orarul astfel încăt opțiunile elevilor să fie compatibile cu personalul, resursele și sălile disponibile.

 

- Planificare cursuri

Modulul de planificare a cursurilor ajută, înainte de începutul lucrului efectiv la orar, prin alocarea profesorilor la cursuri (este posibilă definirea de pofesori alternativi pentru fiecare curs). Modulul permite ținerea unei evidențe a tuturor angajamentelor profesorilor.

 

- Supraveghere pauze

În unele școli, elevii trebuie să fie supravegheați în timpul pauzelor. Untis oferă și pentru aceasta unealta ideală.

Cu ajutorul acestui modul, puteți decide ce profesori fac supravehgherea și de câte ori pe săptămână și eventual să excludeți anumiți profesori de la această activitate. Untis detectează soluțiile potrivite folosind o rutină de optimizare a supravegherii pauzelor.

 

- Departamente

In marile școli sau colegii, departamentele pot fi considerate câteodată ca având orare independente. Untis oferă acestor tipuri de școli posibilitatea de a diviza orarul pe fiecare departament în mod individual. După terminarea fiecarui orar individual, acestea se pot comasa într-un orar complet pentru toată instituția, iar în acest caz, dacă se dorește, se poate optimiza în final din nou întregul orar.

 

- Orar elevi

Modulul de orar pentru elevi este “fratele mai mic” al modulului de planificare a cursurilor opționale. El este utilizat în școlile în care elevii au putine cursuri optionale și o mare majoritate de cursuri obligatorii. Folosind analiza sinoptică elevi/cursuri, se pot aloca elevii la fiecare curs, iar procesul de optimizare va detecta ce cursuri pot avea loc simultan, astfel încât să se facă o alocare eficientă a timpului și resurselor disponibile.

 

- Informații orar

Modulul a fost special conceput pentru a permite distribuția orarelor folosind rețelele de calculatoare. A fost proiectat cu o interfață prietenoasă care poate fi utilizată de oricine.

Se poate stabili rapid ce profesori predau la un anumit moment, cine este liber și ce săli sunt disponibile.

Se pot trimite de asemenea orarele pe e-mail profesorilor împreună cu informații suplimentare cum ar fi, de exemplu, suplinirile.

 

- Orar multisăptămânal

Nu toate saptămânile anului școlar sunt identice. Unele școli folosesc un orar cu periodicitate de doua sau trei saptamani. Sau, poate, orarul trebuie schimbat imediat ce clasele din ultimul an termină cursurile.

Toate particularitățile fiecărei școli pot fi tratate folosind modulul pentru planificare multisăptămânală.

 

- Modul perioade

Modulul de perioade este un mijloc de a împărți anul de invățământ în secțiuni independente, separate (semestre etc.). Modulul poate fi utilizat in diverse moduri. Un exemplu este modificarea completă a orarului pe o perioadă limitată de timp.